Burgery z Frytkownicy Beztłuszczowej

Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2024-07-29
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Burgery z Frytkownicy Beztłuszczowej

SKŁADNIKI

500 g mielonej wołowiny
Sól i pieprz
1 łyżka sosu Worcestershire
1 łyżka sosu rybnego dodaje wspaniałego smaku
4 plastry sera
2 lub 4 bułki do burgerów, opieczone
Sos do burgerów
Liście sałaty
Pokrojony pomidor
Pokrojone korniszony

WYKONANIE

Przygotowanie mięsa

Umieść mieloną wołowinę w misce i rozbij ją.
Dopraw obficie solą i pieprzem.
Dodaj sos Worcestershire i sos rybny, a następnie dokładnie wymieszaj.
Podziel mięso na 4 równe porcje i uformuj z nich burgery.
Przygotowanie frytkownicy

Wyjmij środkową przegrodę z frytkownicy beztłuszczowej.
Umieść dużą blachę do pieczenia w frytkownicy i podgrzewaj na turbo crisp przez 5 minut.
Pieczenie burgerów

Dodaj 2 burgery na podgrzaną blachę, lekko spłaszczając je.
Włóż blachę z powrotem do frytkownicy.
Wybierz opcję grill i ustaw czas na 8 minut.
Po 4 minutach wyjmij tackę, odwróć burgery i dodaj plaster sera na każdy burger na ostatnią minutę gotowania.
Przygotowanie burgerów

Po ugotowaniu wyjmij burgery z frytkownicy i luźno zawiń w folię aluminiową.
Powtórz proces pieczenia z pozostałymi 2 burgerami.
Składanie burgerów

Ułóż burgery w opieczonych bułkach.
Dodaj sos do burgerów, liście sałaty, pokrojony pomidor i korniszony.
Podawanie

Podawaj natychmiast, ciesząc się domowymi burgerami

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu