Kanapka Cezar na ciepło

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2022-05-20
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Kanapka Cezar na ciepło

SKŁADNIKI

3 cienkie plastry boczku
4 kromki chleba na zakwasie
Masło czosnkowe
1 ugotowany filet z piersi kurczaka, cienko pokrojony
1 jajko na twardo, obrane i posiekane
1 duża garść liści szpinaku baby
50 g świeżo startego parmezanu
Czarny pieprz
Sos sałatkowy Cezar opcjonalnie

WYKONANIE

Ustawić temperaturę na wysoką. Rozgrzać opiekacz do panini, aż zgaśnie kontrolka gotowości do gotowania.
W międzyczasie rozgrzać patelnię z nieprzywierającą powłoką i usmażyć boczek na chrupko. Rozsmarować odrobinę masła czosnkowego na 2 kromkach chleba położyć boczek, kurczaka, jajka, szpinak i ser. Doprawić czarnym pieprzem, w razie potrzeby skropić odrobiną dressingu. Wyregulować pokrywę tak, aby przykryła kanapki, nie uciskając ich. Opiekać przez ok. 6-7 minut, aż będą gorące i złociste.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu