Łosoś w glazurze miodowo-musztardowej

Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2024-08-23
Łosoś w glazurze miodowo-musztardowej

SKŁADNIKI

2 filety z łososia około 200 g każdy
2 łyżki miodu
2 łyżeczki musztardy dijon
Sok z połowy cytryny
Sól i pieprz do smaku

WYKONANIE

W miseczce wymieszaj miód, musztardę i sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
Filety z łososia posmaruj przygotowaną glazurą.
Umieść łososia w koszu airfryera, skórą do dołu.
Piecz w temperaturze 190°C przez 10–12 minut, aż łosoś będzie upieczony i glazura lekko się skarmelizuje.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu