Manchego i Chorizo Panini

Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2024-10-03
Manchego i Chorizo Panini

SKŁADNIKI

4 kromki chleba pełnoziarnstego, posmarować masłem każdą kromkę z 1 strony
2 łyżeczki dżemu chili
100 g sera Manchego pokrojonego w plastry
10 cienkich plasterków chorizo
Mała garść liści rukoli

WYKONANIE

Umieść pieczywo panini w opiekaczu. Podłącz urządzenie i poczekaj, aż
podświetli się kontrolka temperatury.
Aby złożyć kanapki, dodaj dżem chili do nieposmarowanej strony chleba
i rozprowadź.
Na wierzchu ułóż ser, chorizo i kilka liści rukoli.
Złóż kanapki, upewniając się, że posmarowana masłem strona chleba znajduje się na zewnątrz.
Umieść po jednej kanapce na gorącej płycie i zamknij pokrywę.
Piecz przez około 7-8 minut, aż będą złociste i chrupiące.
Powtórz z pozostałymi kanapkami.
Przekrój na pół, udekoruj dodatkowymi liśćmi rukoli przed podaniem.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu