Omlet z opiekacza panini

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 3
Data dodania: 2023-03-30
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Omlet z opiekacza panini

SKŁADNIKI

2 jajka
10 g masła
2 zielone cebule
łyżki posiekanego koperku
łyżka posiekanej bazylii
30 g tartej mozzarelli
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE

Jajka ubij w misce z solą i pieprzem do smaku.
Dodaj zieloną cebulę i drobno posiekaną zieleninę.
Następnie dodaj startą mozzarellę i dokładnie wymieszać.
Rozgrzej opiekacz do kanapek Panini DuraCeramic do maksimum i posmaruj płytki masłem.
Delikatnie rozprowadź szpatułką po całej powierzchni masę jajeczną i zamknij pokrywę, regulując wysokość tak, aby nie zgnieść omleta.
Pozostaw na 2-3 minuty, aż omlet będzie gotowy, a następnie otwórz pokrywę i delikatnie obróć omlet szpatułką, a następnie przełóż na talerz.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu