Panini ze stekiem i serem pleśniowym

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2022-06-01
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Panini ze stekiem i serem pleśniowym

SKŁADNIKI

2 bułki panini lub grubo pokrojonego świeżego chleba
250 g ugotowanego, cienko pokrojonego steka
1 czerwona cebula, cienko pokrojona i skarmelizowana
100 g sera pleśniowego w plastrach
Jalapenos
Opcjonalnie 1 łyżka musztardy francuskiej

WYKONANIE

Rozgrzej opiekacz, aż zgaśnie kontrolka gotowości do pieczenia. Rozkrój bułki wzdłuż i posmaruj jedną stronę odrobiną musztardy francuskiej. Na wierzchu ułóż stek, cebulę, papryczki jalapenos i ser pleśniowy. Umieść złożone kanapki na gorącej płycie opiekacza, wyreguluj pokrywę na zawiasach tak, aby przykryła kanapki, nie dociskając ich. Piecz przez około 5-6 minut, aż będą gorące i złociste.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu