Puszyste gofry od MamyZdanie

Czas przygotowania: 3 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2018-05-11
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Puszyste gofry od MamyZdanie

SKŁADNIKI

– 2 szklanki mąki u nas orkiszowa lub kokosowa,
– 2 szklanki mleka krowiego lub roślinnego,
– 25 g roztopionego masła,
– dwie łyżki syropu daktylowego,
– 2 jajka żółtka oddzielone od białek

WYKONANIE

Rozgrzewamy gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i bardzo delikatnie mieszamy z ciastem.
Pieczemy w gofrownicy przez około 2 – 3 minuty, do rumianego koloru ciasto na gofrownicy powinno zajmować około 2/3 formy.
Studzimy na kratce i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu