Panini z awokado i krewetkami

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2022-12-21
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Panini z awokado i krewetkami

SKŁADNIKI

• 10 krewetek
• ¼ łyżeczki kminku
• ½ łyżeczki czosnku granulowanego
• ½ łyżeczki mielonego chilli
• sól i pieprz do smaku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka soku z cytryny
• 1 awokado
• 2 łyżki limonki
• 1 łyżka jogurtu greckiego
• sól i pieprz
• 2 małe ciabatty

WYKONANIE

Dobrze wymieszaj krewetki z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i przyprawami w misce.
Rozgrzej opiekacz do kanapek Panini DuraCeramic Breville, włóż krewetki i zamknij pokrywę.
Pozostaw je na 2-3 minuty, a następnie wyjmij i odłóż na bok.
Wytrzyj opiekacz do panini serwetką.
Rozgnieć awokado w misce widelcem, a następnie wymieszaj z sokiem z limonki, jogurtem greckim oraz solą i pieprzem do smaku.
Bułki przekrój na pół, posmaruj sosem z awokado i ułożyć krewetki.
Następnie włóż je do nagrzanego urządzenia i zamknij pokrywę.
Pozwól im przyrumienić się przez kilka minut. Kanapki podawaj gorące.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu